Headerbild

Ungdomsträning MTB

Karlskogacyklisterna bedriver träning på MTB för barn och ungdomar mellan 7 och 17 år. Yngre barn är välkomna med cyklande förälder. Vanligtvis är träningen måndagar kl 17.30-19.00. Plats meddelas på Karlskogacyklisternas hemsida och på Facebook. Klicka här för 2022 års kalender.

I undantagsfall kan vi ställa in träningen (t.ex. i samband med helger), byta samlingsplats eller lägga in extra träningspass.

Kontrollera därför regelbundet Facebookgruppen Karlskogacyklisterna eller här på hemsidan där det finns information om vad som gäller för varje träningstillfälle.

  • Alla är välkomna att prova på träningen. Om ni vill fortsätta träna med oss behöver ni vara medlem i klubben. För aktuell medlemsavgift se hemsidan Förening - Medlemsavgifter

  • Alla ska ha hjälm, och en cykel med fungerande bromsar. Även medcyklande vuxen.             

  • Bra att ha är också vattenflaska, handskar och reservslang

Gruppindelning

Vid samlingen delas ungdomarna in i grupper efter cykelvana och förmåga. Vår målsättning är att ha fyra till fem grupper beroende på antal deltagare.            

Träningen består av teknikträning, lek och viss konditionsträning.

Ibland behöver vi cykla på trafikerade vägar och cykelbanor så det är nödvändigt med trafikvana och god kontroll på cykeln. Läs även Viktigt att tänka på här på hemsidan.

Vinterträning: Vintertid tränar yngre barnen i  Aggerudsskolans idrottssal, de större barnen i Karlskogacyklisternas klubblokal.  Måndagar kl 18.00-19.00